fredag 27. juli 2012

Overvinn Frykten - Og Reis!

Folk har alle slags unnskyldninger for hvorfor de ikke kan reise - de har ikke tid, har de ikke har penger, har de ikke noen å reise med ...
 Men alle disse unnskyldningene har sin rot i en ting:
FRYKT.
 Frykt for det ukjente og uforutsigbare.  Frykt for å ta et skritt og ikke vite hvor foten lander.

Fordi, la oss innse det. Det kan være skummelt å reise.  . Ikke alle elsker å planlegge slik at jeg gjør, og ikke alle ville være komfortabel med å reise omkring alene. For mange mennesker, er hva jeg gjør overveldende, skremmende,eller rett og slett skummelt.
Jeg forstår dette.  Jeg forstår hvor frykten kommer fra, fordi jeg opplever det også noen ganger.
Men de fleste av de tingene vi alle frykter om reiser kan lett bli overvunnet - og ingen av dem bør holde oss hjemme.
 Her er noen av de vanligste tingene man frykter, sammen med noen forslag til hvordan å komme over dem:
 1. Frykten for å reise alene

Å reise alene er ikke for alle.  Faktisk, for mange mennesker, ville reiser alene være deres verste mareritt.  "Du kommer til å dø." Vel, nei. Jeg kan trykgt reise alene, og jeg har vanligvis ikke noe imot det.  Men jeg kjenner mange mennesker som aldri ville aldri drømme om å gjøre det, og at mangelen på reise partnere holder mange mennesker hjemme.
 Løsning: Hvis du ikke kan overbevise en venn til å reise med deg, bestille selv på en liten gruppe tur til destinasjonen du ønsker å besøke.  På denne måten vil du kunne bli venner med folk i gruppen, og du trenger ikke å bekymre deg for å gjøre all planleggingen på egen hånd.
 2. Frykten for katastrofe
Terroranslag.  Fly krasj.  Skip synker. Slike ”worst-case-scenario”, tro det eller ei, holder mange mennesker hjemme. De er grunnen til turismen har lidd så mye etter de 9/11 angrepene, og hvorfor cruisebåter rundt om i verden ikke får passasjerer ombord fordi at det sank et skip i Italia.
 Løsning: Slutt å bekymre deg om ting som ikke er egnet til å skje, du har ikke kontroll over det uansett. Kjenner du statistikken bak terrorangrep, fly eller skipsforlis?  Tallene viser at det er mye mer sannsynlig å dø i en bilulykke på vei til jobb.  Så ignorer media dekning, og dra nytte av noen billig-turer, med båt eller fly.
 3. Flyskrekk
 Nei, det er ikke naturlig å fly.  Og ha en flyskrekk er egentlig ikke så uvanlig.
 Løsning: Som nevnt ovenfor, er sjansene for at flyet ditt styrter statistisk veldig liten. 
Så hvis flyene skremmer deg, bør du vurdere andre transportalternativer - skip, busser, tog, biler, sykler ... det er mange måter å reise på som vil holde deg vekk fra luften.
 4. Frykten for språkbarrierer / kultursjokk
 Reiser utenlands til et sted hvor du ikke snakker språket og er ikke kjent med kulturen kan være forståelig overveldende.  De fleste ønsker å holde på minst en viss grad av fortrolighet – en behagelig "boble" av hjemme - og bekymre seg for ikke å kunne kommunisere eller blir ødelagt av kultursjokk.
 Løsning: Start ut enkelt, og reiser først til land snakker ett språk du forstår.  Du trenger ikke å dykke inn i det ukjente med en gang.  Eller enda bedre, tilbringe litt tid å utforske ditt eget land først!  Det er utrolig hva som kan gjøres / ses i din egen bakgård, spesielt hvis du bor i et land så stort og mangfoldig som Norge.
 5. Frykten for mystisk mat / bli syk
 Sammen med kultursjokk og språkbarrierer, er merkelig mat og effektene disse merkelige matvarer kan ha på sin fordøyelseskanal mens du reiser er det folk frykter mest. Det virker dumt, men jeg har bekymret meg for dette, også!  Ingen liker å være syk, og det å være syk i utlandet er enda mindre tiltalende.
 Løsning: Ikke prøv å unngå utenlandske matvarer totalt, men vær klar over hva du spiser.  Gå hvor lokalbefolkningen går når det er mulig, og sørg for å ha din Imodium for hånden for sikkerhets skyld!  Sørg også for å lese litt selv om plassen du skal reise til - er det trygt å drikke vannet?  Er det visse matvarer du bør unngå? Bare å bli informert kan hjelpe mye.
 6. Frykten for å gå seg bort
 For noen mennesker, er det å gå seg vill i en ny by en del av reiseopplevelsen.  Men for andre, ville det være langt mindre enn ideell, og kan noen ganger fraråde folk fra å våge seg utenfor sine hotellrom.
 Løsning: Hvis du er typen som hyperventilerer når du er overbevist om du er borte, sørg for og alltid få et lokalt kart (som du kan lese) før du går ut og utforsker, og ikke vær redd for å nærme deg lokalbefolkningen for hjelp.  Tro det eller ei, går du deg vill noen ganger kan det forbedre din opplevelse - hvis du klarer å gi slipp på noe av kontrollen.
 7. Frykten for å bli skadet i utlandet
 Ingen ønsker å tenke på at sjansen for å bli alvorlig skadet i utlandet er der - en ulykke, brekke et bein, eller en tur på sykehuset med et mystisk virus.  Men selvsagt finnes det alltid en sjanse for at noe som dette skjer i utlandet, akkurat som det er en sjanse for at det skjer hjemme.  Men frykten for at det skjer på veien - hvor sykehusforholdene kan variere og språkbarrierer kan gjøre det vanskelig å kommunisere med leger -er vanligvis mye sterkere.
Løsning: Først må du innse at sykehus og leger finnes i andre deler av verden - og de fleste av dem er helt trygge. Men hvis du vil unngå å havne i en, ikke være en idiot.  Ikke ta unødvendige risikoer eller la deg bli så full at du begynner å gjøre dumme eller farlige beslutninger.  Og, selvfølgelig, aldri forlat hjemmet uten god reiseforsikring, slik at du er dekket, bare i tilfelle.
 8. Frykten for å komme hjem

En mindre opplagt frykt, er frykten for hva som vil skje etter at eventyret er over.  Hvis du avslutter en jobb for å reise, hvordan vil det påvirke utsiktene til å finne arbeid når du kommer hjem?
Løsning: Til tross for den nokså utbredte oppfatning om at reiser er i hovedsak bortkastet tid, ikke se på det, på den måten.  Reiser er en av de beste pedagogiske erfaringer en person kan ha, og de ferdighetene du plukker opp mens du navigerer deg rundt i verden gi deg ett bedre standpunkt til livet ditt hjemme.  I stedet for å bekymre deg for hvordan du tar fri for å reise, og at det vil det vises på din CV, bør du vurdere hvordan dine erfaringer i utlandet faktisk skiller deg fra andre.
 Poenget her er at, ja, kan reise være skummelt.  Men jeg ber de av dere der ute som er redd, til å sette din frykt til side og JUST DO IT.
 For, som de sier, "Når du ser tilbake på livet ditt, vil du angre på de ting du ikke gjorde mer enn de du faktisk gjorde."
 Ikke la ikke reiser være en av dine beklagelser.
 Hva er din frykt? Hva frykter du når du reiser, og hvordan overvinner du den?


0 Kommentar(er):

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din, jeg leser hver og en!
Hvis du trenger et mer direkte svar kontakt meg på min e-post; frkbilmerke@gmail.com, eller send meg en melding på Facebook:) DIN kommentar lyser opp dagen min! ♥
Takk for besøket :)

© FrkBilmerke's Reiseblogg, AllRightsReserved.

Designed by H.S.L