søndag 8. juli 2012

Rhodos - Romantikkens Øy


Rhodos er en av Hellas største øyer, med både interessant fortid og spennende nåtid. 
Et klassisk reisemål som aldri går av moten. Ikke så rart for Rhodos har virkelig alt! 
Det er heller ingen tilfeldighet at solguden Helios er øyas guddommelige beskytter. 
Rhodos har flest soldager i hele det greske øyriket. Men det er ikke bare derfor denne klassiske feriøya holder koken. Rhodos by har både spennende butikker, herlig kafékultur, trendy uteliv og en nydelig bykjerne fra middelalderen - pluss to fine strender midt i sentrum.I dag er turisme hovednæringen på øya, som er en populær turistdestinasjon, spesielt blant europeere i sommerhalvåret.

Øya er formet som en spydspiss, og er 79,7 km lang og 38 km vid på det bredeste. Det totale arealet av øya er på 1400 km². Øyas hovedstad, Rhodos by ligger på nordtuppen av øya, hvor ca. halvparten av Rhodos' totale befolkning bor. De resterende byene og landsbyene på Rhodos ligger i hovedsak på kysten av øya, deriblant Trianta, Kallithea, Paradisi, Lindos og Pefkos.[1] 

Rhodos by
Byen Rhodos består av to deler:  Gamlebyen, som omsluttes av bymuren, og den nye byen, som preges mest av turismen. Gamlebyen, byens hjerte, har en sjarmerende blanding av tyrkisk, bysantinsk og gresk arkitektur. Den er stor, en del av sjarmen består i gå seg en smule bort i turiststrømmen. 
Start gjerne tidlig på morgene hvis du vil oppleve stedet i relativ fred.Gamlebyen var hjemsted for Rhodeser-ridderne, en nokså militant ridderorden stiftet på 1000-tallet med den oppgave å beskytte den hellige grav i Jerusalem. Da Jerusalem falt i 1291, søkte de først tilflukt på Kypros og kjøpte deretter Rhodos (i 1306) fra en italiensk pirat og admiral. Rhodos-ridderne bygde ca. 30 festningsanlegg rundt om på Dedokanesene og forsvarsverkene deres er fine eksempler på middelalderens militære arkitektur. 

Den viktigste attraksjonen i gamlebyen er stormesterens palass; en festning inni festningen. Ridderne valgte en stormester på livstid til å lede seg, og hans bosted var palasset. 

Rhodos by har også mange andre severdigheter; f.eks. et bra akvarium i en underjordisk grotte ytterst på spissen av byodden, flere fine museer, hvorav et arkeologisk museum som kan vise frem den berømte marmorstatuen "Afrodite fra Rhodos", et nasjonalteater, regjeringshuset, vakre moskeer og kirker, spennende markeder og flotte parker, hvorav Butterfly Valley er verdt ett besøk. 
Her er nok å se!

Butterfly Valley
Kolossen
Nord for gamlebyen ligger to havner; en for kommersiell trafikk og de store fergene som trafikkerer øyene.       Enda lenger ut mot akvarieodden ligger den vakre og livlige småbåthavnen Mandraki.


Denne statuen av solguden Helios med en brennende fakkel i hånden skal ha vært over 30 meter høy. Den er bygd av bronse, og ble vunnet i seieren over makedonerne i år 305 f.kr. Byggingen tok 12 år. Det sies at statuen stod med et ben på hver side av havnen og at skipene passerte imellom. Om det er sant, vet ingen.Her står idag to søyler med hver sin bronsehjort, på stedet hvor Kolossen av Rhodos, et av antikkens syv underverker, en gang skal ha stått.


Rhodos har et temperert middelhavsklima, med lange, varme somre og korte, milde vintre. De kaldeste månedene er januar og februar, med en snittemperatur på 12 °C, mens de varmeste er juli og august, med en gjennomsnitts-temperatur på 26 °C.


Kilde: [1]Wikipedia
           
Hva er ditt mest romantiske reisemål?

0 Kommentar(er):

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din, jeg leser hver og en!
Hvis du trenger et mer direkte svar kontakt meg på min e-post; frkbilmerke@gmail.com, eller send meg en melding på Facebook:) DIN kommentar lyser opp dagen min! ♥
Takk for besøket :)

© FrkBilmerke's Reiseblogg, AllRightsReserved.

Designed by H.S.L