lørdag 14. juli 2012

"Spis deg gjennom Hellas"

Grekere lever for å spise og drikke. De drømmer om det, og snakker om det i sengen, når andre snakker om andre lyster. Uansett hvor du går i Hellas finner du kanskje ikke losji, nøyaktige klokker, punktlige flyreiser eller en god kopp te, men du finner næring!

Yiros
Hellas 'opprinnelige fastfood kan bli funnet på noen av landets suvlatzidhiko. Disse er lette å oppdage siden kjøttet blir grillet på spidd foran butikken. Yiros (skåret kjøtt servert i pita med salat og tzadziki) er tradisjonelt spist stående, eller gående, eller iallfall utendørs.
Men fordi turister er så vant med yiros, så har mange restauranter bare den på menyen. 


Yiros
Hvis du ønsker ett velsmakende brød og en "kjøttbunt", sørg for å spørre etter pita (med brød). 

Tavernaen
Den tradisjonelle offentlig spiseplassen i Hellas er Tavernaen.
Dette er Zorba the Greek, Henry Miller og Lawrence Durrell typen mat.
Dette er hva som utgjør en forlengelse av den greske kjøkken, tilbudt frem til fellesskapet. Faktisk er det antas at dette er opphavet til Tavernaen. Det hadde alltid vært slik i Hellas. Siden oldtiden har private hjem langs vegen åpnet sine dører for publikum. Der den reisende kunne få et enkelt måltid, en seng og en følgesvenn.

Greek Taverna

Pie butikker 
Den vanligste typen mat du vil se i Hellas er Kake/Paibutikken, som selger slike favoritter som tiropita (ost pai) og spanakopita (spinat pai). Uansett hvor du er vil det være en kake/pai butikk langs veien, der sultne pendlere kan stikke innom for en matbit å ta på vei til jobb.
Pie butikker er overalt. Du kan ikke komme bort fra dem. Hvis du elsker paier du vil være i himmelen. Hvis du hater paier du vil være i helvete. I hver eneste by i Hellas når som helst på dagen eller natten vil du se folk vandre nedover gaten spise paier.

Spanakopita

Zaharoplastio - konditori eller søt butikk
På en zacharoplastio kan du sitte og nyte et stykke kake og kaffe.
Dette er hvor du finner grekere sent på ettermiddagen, spesielt på sommerkvelder.

Zaharoplastio

Som du ser er det greske kjøkkenet variert og har mye spennende å by på.
Gresk salat er den mest kjente salaten fra Hellas. I denne er det oliven og fetaost, som også er kjent i Hellas.

Landet produserer nærmere 2,4 millioner tonn oliven hvert år. 

På grunn av landets varme klima er det enkelt å få tak i middelhavsmat. Mange turister reiser hit på grunn av det greske kjøkkenet. Et fullstendig gresk måltid består gjerne av flere små forretter (Meze), en hovedrett med grillet lam eller geitekjøtt, gjerne i en stuing, eventuelt fisk, med grønnsaker og salat. Desserten består ofte av ost eller søte kaker gjennomtrukket med honning.
Mousakka og Souvlaki er det heller ikke lett å unngå i Hellas.


Hva spiser du i Hellas?


0 Kommentar(er):

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din, jeg leser hver og en!
Hvis du trenger et mer direkte svar kontakt meg på min e-post; frkbilmerke@gmail.com, eller send meg en melding på Facebook:) DIN kommentar lyser opp dagen min! ♥
Takk for besøket :)

© FrkBilmerke's Reiseblogg, AllRightsReserved.

Designed by H.S.L