onsdag 11. juli 2012

Tips: Planlegging av neste ferietur.

Etter å ha reist en del så plukker du opp en del tips som du kan bruke under planleggingen av neste ferietur. Her er 5 ting jeg har lært de siste årene:


1. Mange restplasser å velge mellom i mai og juni
Hvert eneste år er det mange billige restplasser å få kjøpt når kalenderen står oppslått på mai og september måned. Før og etter skolenes sommerferie – I begynnelsen av juni og slutten av august er det også billige reiser å få kjøpt.2. Restplass i juli er en dårlig idé
Restplasser er et helt greit alternativ i 10 av årets 12 måneder. Mange søker etter restplasser i juli, men oppdager til sin store fortvilelse at det er ingen plasser å oppdrive, eller at det de får tak i er hårreisende dyrt og dårlig. Skal du til syden i fellesferien så lønner det seg å bestille i god tid. De beste og de rimeligste hotellene går først.

3. Husk en caps – unngå hudkreft
I tillegg til solkrem bør caps eller solhatt være en naturlig følgesvenn til stranden eller bassengkanten. Dette beskytter hår, ører, nese, nakke og panne. Steder som du lett blir solbrent.

4. Fjern halvparten av innholdet i kofferten din
Pakk kofferten med det du tror du trenger – fjern så halvparten. Du tar alltid med deg for mye bagasje på ferie. Det er klart det er viktig å ha med seg noe å ha på seg både på stranden og på restaurant om kvelden. Men du behøver absolutt ikke å ta med klær for typiske “men, hva hvis” anledninger. Du kommer nok ikke til å bli invitert på besøk til landets kongehus.

5. Smak på den lokale maten – og drikken
Lokal øl/vin og mat. Er du på ferie så prøv ikke bare den lokale maten. Still tørsten din med det lokale vinen og det lokale ølet. Spesielt ølet er billigere og svært ofte bedre enn internasjonale merker som Budweiser, Stella Artois og Heineken som du får kjøpt overalt. Vinen kan være litt vel eksotisk om du ferierer på steder som Egypt, Ungarn og Bulgaria – men du kan jo få en positiv overraskelse.
Lokalt øl og vin er et enkelt valg for oss som vil ha mye for pengene: En smak av lokal kultur og billigere.


Hva har du lært?

0 Kommentar(er):

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din, jeg leser hver og en!
Hvis du trenger et mer direkte svar kontakt meg på min e-post; frkbilmerke@gmail.com, eller send meg en melding på Facebook:) DIN kommentar lyser opp dagen min! ♥
Takk for besøket :)

© FrkBilmerke's Reiseblogg, AllRightsReserved.

Designed by H.S.L