mandag 9. juli 2012

Viktig å huske i forbindelse med ferie....


Kjære lesere, sommersesongen er over oss. Og været er jo "det vanlige". Dvs: REGN!
De fleste av oss skal derfor snart ut og reise. Vi føler hvordan spenningen tar overhånd, og hvordan tanken på å forlate hjemmets lune vegger gir oss reisefeber. I en sånn tilstand er det bare altfor lett å komme i skade for å glemme å pakke til og med de viktigste tingene.

Derfor er det på sin plass å gå gjennom et par ting du ikke må glemme å ta med på ferie.

Dette er min liste:
Mobil
Du skal lete lenge for å finne en større selvfølgelighet. Allikevel skjer det fra tid til annen at vi glemme igjen mobilen på nattbordet, og kommer ikke på det før vi er på vei til flyplassen.
Det som er mindre selvfølgelig i forbindelse med telefon, er for det første roaming (det må du ikke glemme med mindre du beveger deg innenfor landets grenser) og for det andre viktige telefonnumre. Med viktige telefonnumre mener vi f.eks. nummeret til hotellet der du skal overnatte. Hva om du ikke kan finne gata eller ankommer senere enn antatt, og kommer plutselig på at du ikke lagret nummeret i mobilen? Og sist men ikke minst – ta med laderen!

Fotoapparat
Igjen, virker det selvfølgelig, men den som aldri har glemt fotoapparatet, laderen eller et romslig minnekort, kan kaste den første stein!

Kontanter
Drar du til utlandet, er det er lurt å veksle litt penger i forveien. For det første, kan det koste betydelig dyrere på flyplassen der du ankommer, og for det andre tar de ikke kredittkort alle steder. Ettersom vi først er inne på penger....så er neste punkt på lista.

Kredittkort
Sørg for at du har mer enn et par lusne kroner på kontoen før du legger ut på reise. Kredittkortene bør du alltid ha for hånd, men ikke slik at en grønnskolling av en lommetyv kan rive dem til seg sammen med f.eks. veska di. Aller helst putt både kredittkortene og lommeboka i forskjellige innerlommer slik at om du skulle tape kortene, har du kontanter igjen og vise versa.

Reisehåndbok
Det er slett ingen dum ide å utstyre seg med en reisehåndbok og i tillegg ha en noenlunde klar ide om hva man har lyst til å få se, hvor det er verdt å ta seg enn tur og hva som er de mest spennende severdigheter. Ferien er alltid for kort, og det hadde vært dumt å kaste bort tida å altfor mye planlegging og logistikk mens klokka tikker ubønnhørlig. Forbered deg litt på forhånd og utforsk all som er verdt å se med en god reisehåndbok i hånda!

SOLKREM!
Herunder: After-sun etc. Ingenting er som en ødelagt ferie fordi man "mishandler" huden.
Ikke er det spesielt behagelig heller.
(Tenk om du blir solbrent første feriedag, og må tilbringe resten av ferien under en parasoll..)

Solbriller
Igjen, virker det selvfølgelig, men hvem vil vel gå rundt å myse i 14 dager. Da er det bedre å bruke feriebudsjettet på noe annet.

Bagasjevekt
Liten og smidig vekt som veier bagasjen din. Perfekt å ha med seg i håndbagasjen når du reiser!
Reise-førstehjelpsskrin
Ikke glem plaster, bandasje osv – det er særlig viktig å du skal reise ut i naturen eller ligge i telt.

Skrivesaker
Nyttig ved hundrevis av anledninger. Uansett om du skriver postkort eller noterer adressen til en kafè du har lyst til å besøke, burde du alltid har skriversaker for hånd!

Bok & Musikk
Det er uunnværlig saker som både hjelper med å slå tida ihjel på reisen og setter deg i en lysere sinnsstemning om du ikke akkurat har det store været i ferien. Eller bare vil nyte en behagelig flyreise. Perfekt for dem med flyskrekk, da du får tankene ett annet sted.


Dette var min liste...

Hva har du med deg på ferie?

0 Kommentar(er):

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din, jeg leser hver og en!
Hvis du trenger et mer direkte svar kontakt meg på min e-post; frkbilmerke@gmail.com, eller send meg en melding på Facebook:) DIN kommentar lyser opp dagen min! ♥
Takk for besøket :)

© FrkBilmerke's Reiseblogg, AllRightsReserved.

Designed by H.S.L