lørdag 11. august 2012

Lørdagstipset # 4: En Gjesteskribents BekjennelserDa jeg ble spurt hvis jeg hadde lyst til å skrive lørdagstipset til i dag så svarte jeg glatt ja.

Begynte å tenke på hva jeg skulle skrive om, og hvilke tips jeg kunne komme med, da det plutselig gikk opp for meg.

Å gå ned i vekt, ja det kunne jeg skrive om. For dette kan jeg jo faktisk litt om.
Så da tenkte jeg at jeg kunne fortelle dere min historie og etter det komme med noen tips som jeg har brukt.


Da jeg var tenåring så var jeg vel det en kan si normal bygd, å som mange unge jenter så begynte jeg på P-pillen. Etter bare et par uker så måtte jeg bytte til et annet merke på grunn av at jeg ikke tålte den typen jeg hadde fått.

Etter enda et par uker så viste det seg at jeg ikke tålte denne typen heller så jeg måtte slutte, men da var ”skaden” allerede skjedd.
På bare 1 måneds tid så hadde kroppen min hoppet opp over 20 kg.


Dette tok jeg veldig tungt og gikk inn i en liten depresjon, som igjen ledet til enda flere kg. Da jeg plutselig en dag fikk se meg i speilet så var det som et spark i magen.
Hadde jeg virkelig latt meg forfalle så mye…
Jeg stilte meg på vekten for å virkelig se realiteten i øyne.
Tallet som lyste mot meg fikk meg til å få tårer i øyne 110 kg.


På en kropp som kun er 158-159 som høy så måtte jeg bare innse at jeg ikke bare var overvektig, men kraftig overvektig. Nei nå måtte noe skje, jeg bestemte meg for at nok er nok, dette er ikke meg! Det var en tøff kamp, men etter en lang kamp så vant jeg den til slutt.

På mitt minste nå har jeg vært nede i 56 kg, men etter noen operasjoner så har vekten svaiet litt. Men ikke noe farlig. Jeg er i dag ikke noe bekymret over vekten min og er fornøyd, og ingenting er vel bedre enn det.:)
Min metode får deg ikke i bedre form over natten, men over lengre tid.

 

Her er noen tips som jeg har gjort for å gå ned i vekt.


1. Å bestemme seg er absolutt nr 1 på listen. Den letteste måten og klare å gå ned noen eller mange kg er helt klart og virkelig bestemme seg for at dette skal jeg greie.

2. Se lysere på livet og hverdagen. Å være deprimert kan være et stort hinder i å gå ned i vekt. Verden er full av små mirakler og dine ting, enn må bare lære seg å se de å ikke minst nyte de.

3. Bevegelse er viktig, uansett hva for bevegelse bare det er en bevegelse. Jeg står nesten alltid å små danser mens jeg tar oppvasken for eksempel, ta trapp isteden for heis ( hvis du ikke orker alle trapper med en gang så ta heis halv veis) ta buss kun når det virkelig er langt å gå av enten et stopp før eller etter. Ja det er mye enn kan gjøre, bare bruk fantasien.

4. Jeg har ikke kuttet ut noe mat, men spiser bare mindre.
Et godt tips der er å bruke mindre tallerken for da ser det ut som du spiser mer.
Blir du sulten etter en stund så tar du deg et stort glass iskaldt vann.


5. Ha en godte dag. Hvis du nekter å spise godteri og alt godt i det hele tatt så kan du fort gå på en smell. Jeg bestemte meg for at på lørdager så kunne jeg spise litt godt.
Viktig å unne seg noe synes jeg, men igjen ikke for mye.


6. Gå i skogen. Her kan du bruke litt av tipset i nr 2. Finn de små miraklene i verden. I skogen er det utrolig mye fint å se. Ikke se det som en straff, men heller som en belønning for kropp og sjel. Hør på musikk, ta med en venn eller gå alene, men husk å ha litt tempo. Ikke kjempefort, men ha litt raskere tempo enn når du går kosetur. Du blir fort vant til det.:)

7.  Sett små mål. Å ha et mål er alltid bra, da vet du hvor du vil. Men ikke sett for store mål, sånn at du lett kan bli skuffet over deg selv. Viktig å ha positive tanker og mål. Ikke bare bruk vekten for å se resultat, men bruk må bånd og mål, lår, armer, liv og hofter. Da vil du se større resultater.

8. Ikke stress. Stress er som depresjon, ikke bra for kroppen.
Ta tiden til hjelp, det er ingen vits i å stresse.:)


Skulle ønske jeg hadde et par punkter til, men sånn er det ikke. I det store å hele så er dette alt jeg har gjort. Håper det var til noen hjelp for noen der ute.

Og er du normal vekt så er det ingen vits i å slanke deg.
Det var tipset jeg kan komme med denne lørdagen.

Jeg legger til noen bilder, men husker ikke vekten på disse bildene da dessverre.
Håper alle der ute har en fantastisk lørdag.

 

Klem fra Anita

0 Kommentar(er):

Legg inn en kommentar

Takk for kommentaren din, jeg leser hver og en!
Hvis du trenger et mer direkte svar kontakt meg på min e-post; frkbilmerke@gmail.com, eller send meg en melding på Facebook:) DIN kommentar lyser opp dagen min! ♥
Takk for besøket :)

© FrkBilmerke's Reiseblogg, AllRightsReserved.

Designed by H.S.L